BIM رویکردی نوین در برآوررد، طراحی، اجرا و مدیریت دارای در چرخه حیاط پروژه میباشد که شرایطی را فراهم میکند تا تمامی ارکان پروژه در یک فضای کاملاً تعاملی به انجام نقش و مسئولیت خود در پروژه بپردازند. این رویکرد سبب افزایش یکپارچگی و همافزایی در حوزههای مختلف فنی، اجرایی و مدیریتی پروژه شده و کمک میکند بسیاری از مسائل و چالشهای فعلی پروژهها به حداقل ممکن برسد. قوانین ساخت و ساز در برخی از کشورهای پیشرفته دنیا به گونهای است که اجازه ساخت و ساز بدون کاربرد BIM را نمیدهد و استفاده از این رویکرد برای تمام ارکان پروژه گریزناپذیر شده است.
در این راستا پیشگامان صنایع ساخت و احداث، محققان و سرمایهگذاران به دنبال پیروی از الگوهای ارایه شده در فنآوری بیم، اقدام به برگزاری همایشها و کنفرانسهای ملی و بینالمللی متعددی در سطح جهان با محوریت BIM نمودهاند. از جمله مهمترین این کنفرانسها میتوان به کنفرانسهایی در کشور هلند، امارات، آمریکا، کانادا، آلمان و انگلیس اشاره کرد.
از این رو گروه طرح و ساخت مهرگان با هدف توسعه BIM در کشور با برگزاری سالانه کنفرانس بینالمللی مدلسازی اطلاعات ساخت سعی بر این دارد با ایجاد محفلی حرفهای و گردهمایی نهادهای قانونگذار، فعالان دانشگاهی و صنعتی فرصتی جهت تبادل تجربیات و دستاوردهای نوین در این حوزه ایجاد شود.
اولین دوره کنفرانس با شعار: “بیم، ضرورت، چالشها و افقهای پیش رو” و دومین دوره آن با محوریت “راهکارهای توسعه و پیادهسازی BIM در سطح پروژه، سازمان و صنعت” در سالهای ۱۳۹7 و 1398 برگزار شد و مورد استقبال گسترده مخاطبین این حوزه قرار گرفت. پنلهای تخصصی، سخنرانیهای کلیدی توسط اساتید داخلی و بینالمللی، بیان تجربیات پیادهسازی BIM در پروژههای مختلف، ارائه مقالات علمی و برگزاری نمایشگاه جانبی از جمله برنامههای پیشبینی شده در این کنفرانس بود.
سومین و چهارمین دوره از کنفرانس بینالمللی مدلسازی اطلاعات ساخت با محوریت “توسعه اسناد ملی و بالادستی در زمینه BIM” و “ظرفیتها، الزامات و تجارب BIM در پروژههای مختلف صنعت ساخت” در سال ۱۳۹9 و 1400 برگزار شد. به دلیل شیوع ویروس کرونا این ادوار از کنفرانس به صورت آنلاین برگزار شدند و خوشبختانه همچون ادوار قبل مورد استقبال گسترده مخاطبین این حوزه قرار گرفتند. پنلهای تخصصی، سخنرانیهای کلیدی توسط اساتید داخلی و بینالمللی، بیان تجربیات پیادهسازی BIM در پروژههای مختلف، ارائه مقالات علمی و برگزاری “ماراتون برنامهنویسی در دنیای BIM” از جمله برنامههای پیشبینی شده در این کنفرانس بود. با توجه به نقش و جایگاه برگزاری کنفرانسهای بینالمللی در تبادل دانش و تجربه بین نهادهای حاکمیتی، کارفرمایان، پیمانکاران، مشاوران، پژوهشگران، اساتید دانشگاه و سایر فعالان حوزه BIM، در بیانیه پایانی کنفرانس چهارم به برگزاری دورهای این کنفرانس به صورت سالانه تأکید شد و به برگزارکنندگان و حامیان کنفرانس مأموریت داده شد برای برگزاری دور پنجم این کنفرانس بینالمللی اقدام نمایند.
مهمترین بخشهای پیشبینی شده در کنفرانس پنجم:
- سخنرانیهای کلیدی توسط اساتید برتر داخلی و بینالمللی
- کارگاههای آموزشی مرتبط با مفاهیم و کاربردهای BIM
- ارائه تجربههای برتر پیادهسازیBIM در صنعت ساخت
- معرفی جدیدترین دستاوردهای علمی در قالب مقالات شفاهی و پوستری
- برگزاری مسابقه بین فعالان حوزه BIM با اهداء جوایز به نفرات برتر
- برپایی نمایشگاه تخصصی از توانمندیهای شرکتهای فعال در زمینه BIM
- برگزاری جشنواره نشان تعالی BIM و معرفی پروژههای برتر کشور در بکارگیری BIM