راهنمای نویسندگان مقالات
به منظور يكسان سازي مجموعه مقالات اين همايش و نيز براي آنكه امكان تركيب و انتقال فايل كامپيوتري آنها فراهم شود، لازم است كه همة مقالهها با طرحي يكسان و كاملاً هماهنگ تهيه و تايپ شوند. اين راهنما به نويسندگان مقالات فارسي كمك ميكند تا مقالة خود را با طرح مورد قبول همايش تهيه نمايند.
براي تايپ مقاله به زبان فارسي، فقط از نرم افزار مايكروسافت ورد (MS-Word) در محيط ويندوز با امكانات فارسي استفاده كنيد. متن اصلي مقاله به صورت تك ستوني با قلم (فونت) B Nazanin و اندازة pt. 12 تك فاصله (single space) تهيه شود. عنوان همة بخشها با قلم B Nazanin و اندازه pt. 14 پررنگ و عنوان زيربخشها با قلم B Nazanin و اندازه ۱۲پررنگ تايپ شود. عنوان هر بخش يا زيربخش، با يك خط خالي فاصله از انتهاي متن بخش قبلي تايپ و شمارهگذاري شود. خط اول همة پاراگرافها بايد داراي تورفتگي به اندازة cm 0/7 باشد. (خواهشمند است در صورتی که فونتهای فوق در کامپیوتر شما وجود ندارد ابتدا فونتها را نصب نماييد.)
موارد مرتبط با هر یک از بخشهای مقاله به شرح ذیل است:
۱-عنوان مقاله: عنوان کامل مقاله حداکثر در ۱۶ کلمه با قلم B Nazanin pt. 18 پررنگ و وسط چین نوشته شود.
۲-نام و نام خانوادگی: نام و نام خانوادگی نویسندگان بصورت کامل به فارسی با قلم B Nazanin pt. 12 پررنگ و وسط چین نوشته شود (بالای نام هر نویسنده یک عدد میآید. نام هر نویسنده با نویسنده قبل با یک ویرگول جدا میشود. نویسنده مسئول با علامت ستاره متمایز میگردد. در نام نویسندگان از ذكر عنوانهایی چون مهندس و يا دكتر و … خودداري شود).
۳-مشخصات نویسندگان: مشخصات نویسندگان به ترتیب شامل درجه علمي، مقطع تحصیلی و رشته تخصصي، گروه،دانشکده و دانشگاه نويسنده میشود (B Nazanin pt.11) ، رایانامه یا Email (Times New Roman 10 pt. Italic)
۴- چکیده: در متن چكيده از ذكر مقدمه و كليات خودداري شود و مستقيم به مساله مورد مطالعه و اهداف آن، اساس كار و ميزان موفقيت اين مطالعه با استناد به نتايج كار به طور مختصر اشاره شود. چكيده مقاله با قلم B Nazanin اندازه pt.11 با فاصله خطوط pt. 13 يا ۰/۸، فاصله ۳/۵ سانتي متر از سمت راست و ۵/۳ سانتي متر از سمت چپ كاغذ، با كنارههاي رديف شده نوشته شود. طول چكيده در مقاله كامل كمتر از ۸۰ كلمه و بيشتر از ۳۰۰ كلمه نباشد. چكيده بايد به تنهايي كامل و فقط داراي يك پاراگراف باشد. از اشاره به مراجع در چكيده خودداري شود.
۵- واژگان كليدي: حداقل۳ و حداكثر ۶ واژه که با کاما (،) از هم جدا شده و در يك خط باشند (قلم pt.11B Nazanin).
ترتيب عنوانهاي مقاله (خیلی مهم)
ترتيب عنوانهاي (تیترهای) مقاله به طور دقیق شامل این تیترهاست: مقدمه، پیشینه پژوهش، روششناسی پژوهش، یافتههای پژوهش، نتیجهگیری، منابع و مراجع، چکیده لاتین.
۶- مقدمه: باید خلاصه، روشن، هدفمند و منظم نوشته شود. نویسندگان به نوع، توالی و ترتیب منطقی اطلاعات ارایه شده در مقدمه توجه کنند. این اصول در مطالعات کمی و کیفی و ترکیبی تفاوتی ندارند و ترتیب آنها شامل: توضیح درباره عرصه پژوهش به صورت عام؛ توضیحات اختصاصی تر درباره جنبه یا بعدی از مسأله که مورد توجه خاص این مطالعه است (مبانی نظری)؛ هدف یا سؤال کلی پژوهش در انتهای مقدمه بیان میشود. در مقدمه از آوردن عناوین فرعی اجتناب کنید و مقدمه را به صورت یکپارچه بنویسید.
۷- پیشینه پژوهش: در قسمت پیشینۀ پژوهش باید به زیربخشهای اصلی ذیل اشاره شود: ۱. پیشینۀ نظری (نظریهها، دیدگاهها و رویکردهای موجود در مورد مسئله)؛ ۲. پیشینۀ تجربی (پژوهشهاي پيشين و روششناسیهای آنها در مورد مسئله؛ ۳. مدل مفهومی (در صورت کمی بودن پژوهش و داشتن مدل)؛ ۴. تبیین خلأ یا شکاف موجود درباره مسأله مورد پژوهش در راستای ضرورت انجام مطالعه حاضر.
۸-روششناسی پژوهش: یکی از بخشهای مهم مقاله اطلاعاتی است که در روش مطالعه بیان میشود. در کل روش شامل اطلاعاتی روشن درباره چگونگی فرایند پژوهش، جامعه، نمونه و روش نمونهگیری، ملاک های ورود و خروج شرکت کنندگان (در صورت لزوم)، برآورد اندازه نمونهها، مراحل مداخله (در صورت لزوم)، ملاحظات اخلاقی، نحوه مدیریت دادهها، روش تحلیل دادهها و نرم افزارهای کامپیوتری، ابزارهای گردآوری دادهها (به تفکیک همراه با ویژگیهای روانسنجی، روش نمرهگذاری و …)
نکته: در ذیل عنوان کلی روش، عناوین فرعی آورده نمیشود.
۹- یافتههای پژوهش: یافتهها دستاوردهای مطالعه هستند که در مطالعات کمی شامل توزیع ویژگیهای جمعیتشناختی افراد گروه نمونه، یافتههای توصیفی و تحلیلی متغیرهای مورد مطالعه را شامل میشوند. یافته@های پژوهش کیفی نیز در قالب طبقات، مفاهیم یا مضامین اصلی با زیر مجموعه آنها به همراه نقل قولهای مستقیم شرکتکنندگان یا دادههای اولیه توضیح داده میشوند.
۱۰- نتیجهگیری: وجود بخش جمعبندي و نتيجهگيري پس از متن اصلي مقاله الزامي است.
۱۱- تشکر و قدردانی: در صورت نياز، اين قسمت قبل از منابع قرار ميگيرد و به عنوان اين بخش شمارهاي تعلق نميگيرد.
۱۲- منابع و مراجع: منابع در انتهاي مقاله و با ترتیب فارسی، سپس انگلیسی و در انتها وب سایتها مانند نمونه نشان داده شده ذکر میگردد. از نام خانوادگی نویسنده و سال در متن استفاده نمایید (تفضلی، ۱۳۹۵) و فهرست منابع بر حسب نام خانوادگی نویسنده اول به صورت الفبایی مرتب نمایید. در داخل متن کلیه منابع باید به زبان فارسی نوشته شوند (حتی منابع انگلیسی). برای منابع داخل متن از واژۀ (و دیگران/ و همکاران) استفاده نکنید و تمام اسامی نویسندگان و پژوهشگران را بنویسید مگر اینکه افراد بیشتر از ۳ نفر باشند. هر منبع بايد حداقل يك بار در متن مقاله مورد استفاده قرار گيرد و يا به آن اشاره گردد. به عنوان اين بخش نيز شمارهاي تعلق نميگيرد. روش هاروارد با نمونههای زیر برای به ترتیب منابع کتاب، مقاله در مجله و مقاله در کنفرانس جهت ارایه مشخصات منابع در فهرست آن انتخاب شده است. منابع و مراجع فارسي را با قلم B Nazanin نازك pt. 11 و مراجع انگليسي را با قلم Times New Roman pt. 10 نازك تايپ نماييد.
[۱] تفضلی، ف. (۱۳۸۳) اقتصاد کلان (چاپ چهاردهم)، نشر نی. [۲] قاسمیان یزدی، م. ح. (۱۳۷۶) “یک الگوریتم طبقه بندی خودکار اثر انگشت”، استقلال، سال ۱۸، شماره ۹. [۳] یعقوبی، ج. ملک محمدی، ا. عطاران، م. ایروانی، ه. (۱۳۸۶) “تحلیل و نقد مدلهای یادگیری الکترونیکی”، دومین کنفرانس یادگیری الکترونیکی”، ۲۵-۲۳ آبان، زاهدان، ایران.
[۴] Chandra, C. and Kumar, S. (2000) .Supply Chain Management in Theory and Practice: A Passing Fad or a Fundamental Change?., Industrial Management & Data Systems, 100:3, 100-113. [۵] Saunders, M.N.K. and Cooper, S.A. (1993) Understanding Business Statistics, London, DP Publication Ltd. [۶] Teghem, J. (2001) .Solving Multi-Objective Combinatorial Optimization with Metaheuristics., MIC.2001 – 4th Metaheuristics International Conference, 16-20 July, Porto, Portugal, 673-677. [۷] www.msrt.ir
۱۳- در صفحه آخر مقاله باید عنوان، چکیده و کلیدواژهها به زبان انگلیسی و با قلم Times New Roman با اندازههایی که در ادامه آورده شده است، نوشته شوند.
Article title in English (Times New Roman pt.16 Bold)
—– ۱ سطر فاصله (B Nazanin pt. 11 نازک) —–
Abstract (Times New Roman pt.12 Bold)
Body text : (Times New Roman pt.12)
—– ۱ سطر فاصله (B Nazanin pt. 11 نازک) —–
Keywords (Times New Roman pt.12 Bold): Comprehension; International Organization for Standardization;…(Times New Roman pt.12)
—– ۲ سطر فاصله (B Nazanin pt. 11 نازک) —–
نکتههای ضروری در متن نسخههاي ارسالي به دبيرخانه کنفرانس
در ارسال مقالهها نکتههای زیر باید رعایت شود:
* از واژگان، ترکیبها و اسم جمع فارسی استفاده شود (مانند: تا حد امکان به جای حتی المقدور، تندرو به جای سریع السیر، ذکرشده به جای فوق الذکر، واکنش به جای عکس العمل، شیوهنامه به جای دستور العمل، جدولها به جای جداول، متنها به جای متون، نشانهها به جای علایم یاعلامتها، شکلها به جای اشکال، صفحهها به جای صفحات )
* از باید و میباید (مربوط به زمان حال و آینده)، به جای کاربرد نادرست بایست، بایستی و میبایستی (مربوط به زمان گذشته) استفاده شود.
* جدانویسی واژگان رعایت شود (مانند: سانتیمتر به جای سانتیمتر، شکلها به جای شکلها، عکسها به جای عکسها)
* فايل مقاله بايد به گونهاي باشد كه در صورت نياز بتوان به راحتي و بدون كار اضافهاي آن را باز كرد، پرينت گرفت يا به چاپخانه تحويل داد. صفحات مقالات ميبايد شمارهگذاري شوند و شماره هر صفحه در پايين آن و در وسط قرار گيرد. دبيرخانه، از بررسي و چاپ مقالههایی كه مطابق اين شیوهنامه تهيه نشده باشند، معذور است و عواقب ارسال اين گونه مقالهها بر عهده نويسنده است.
* نويسندگان محترم توجه داشته باشند كه كليه مكاتبات مربوط به مقالهها صرفا از طريق اعلام در سايت و ایمیل کنفرانس صورت ميگيرد.
حداکثر طول مقاله
با توجه به محدوديت در چاپ مقالات، حداکثر طول هر مقالة كامل شامل شکلها و جدولها كه منطبق با اين شیوهنامه تهيه ميشود، نبايد از ۲۰ صفحة A4 بيشتر باشد.
واژههاي خارجي در متن فارسي
براي واژهها و نامهاي خارجي، تا حد امکان از معادلهاي فارسي مصطلح و مصوب استفاده نمایيد. در مورد نامهاي خارجي دشوار يا معادلهاي غيرمصطلح فارسي، فقط در اولين ارجاع و بلافاصله پس از ذكر اين گونه واژهها، معادل لاتين آن را به صورت زيرنويس در پايين همان صفحه قيد نمایيد. همچنين سمبلها و نشانهها (علامتها) و انديسهاي به كار رفته در متن مقاله ميبايد بر اساس استاندارد ISO باشند.
زيرنويسها
در صورت نياز به درج زيرنويس، همة موارد فارسي و به صورت راستچين با قلم B Nazanin و اندازة pt. 11 و زيرنويسهاي لاتين به صورت چپچين با قلم Times New Roman اندازة pt. 9 نوشته شوند.
معرفي نشانهها و متغيرها در متن
از آنجا كه نيازي به درج فهرست نشانهها و متغيرها در ابتداي مقاله نيست، بنابراين بايد هر نوع متغير يا نشانه به كار رفته در متن مقاله، در اولين ارجاع به آن معرفي شود.
فرمولها و روابط رياضي
براي نمايش روابط و فرمولهاي رياضي از جدول دو ستوني با خطوط نامرئي مطابق نمونه زير استفاده گردد. در ستون سمت راست اين جدول، شماره رابطه و در ستون سمت چپ رابطه يا فرمول مربوطه نوشته شود. (استفاده ازMicrosoft Equation در نوشتن فرمولها توصيه ميشود). در صورتي که فرمولها در محيط مايکروسافت ورد تهيه شوند فايل ارسالي بايد حتماً با پسوند *.docx ذخيره شود تا از تبديل شدن فرمولها به عکس جلوگيري شود. همة فرمولها به ترتيب از ۱ شمارهگذاري شوند و شمارة هر فرمول در داخل پرانتز قرار گيرد. دو نمونه فرمول در زير آمده است.
(۱) | |
(۲) |
واحدها
واحد اعداد يا كميتهايي كه در متن، جدولها و شكلها ميآيند، يا عنوان محورهاي يك نمودار را بيان ميكنند، بايد به صورتهاي استاندارد و در سيستم SI ذكر شوند.
جدولها
هر جدول بايد داراي شماره و عنوان (توضيح) باشد، كه به صورت وسطچين بالاي جدول با قلم B Nazanin پررنگ و اندازpt. 10 تايپ و به ترتيب از ۱ شمارهگذاري ميشود. بهتر است جدولها در داخل متن و پس از جايي كه به آنها ارجاع ميشود، درج گردند. عنوان ستونهاي جدولها بايد به صورت وسط چين (B Nazanin pt. 9 پررنگ) و كليه متنها در داخل جدول اگر فارسي باشند به صورت راستچين (B Nazanin pt. 10 نازك) و اگر لاتين باشند به صورت چپچين (Times New Roman (8 pt. بايد تايپ شوند. همة اعداد در جدولها بايد به صورت فارسي و وسط چين تايپ شوند. ذكر واحد كميتها در جدول الزامي است. هر جدول با يك سطر خالي فاصله از متن پیش و پس از آن قرار گيرد. و نيز اگر جدولها داراي مرجع ميباشند بايد شماره مرجع در داخل كروشه در انتهاي عنوان جدول ذكر شود. جدول ۱ مطابق شیوهنامه فوق تهيه شده است. در اين جدول نوع و اندازه قلم مورد نياز براي تدوين مقالات فارسي به صورت خلاصه آمده است. قابل ذکر است که جدولها بايد در اولين مکان ممکن پس از اولين اشاره به آنها در متن قرار گيرند. (توجه شود كه خود جدول نيز بايد در موقعيت وسطچين نسبت به طرفين كاغذ قرار گيرد.)
جدول (۱) خلاصه نوع و اندازه قلمهاي مورد نياز براي تدوين مقالات فارسي
عنوان |
قلم (فونت) | اندازه | نوع قلم |
عنوان مقاله | B Nazanin | ۱۸ | پررنگ |
نام و نام خانوادگي | B Nazanin | ۱۲ | پررنگ |
مشخصات نويسندگان | B Nazanin | ۱۱ | ايتاليک |
نشانی پست الکترونيکي نويسندگان | Times New Roman | ۱۰ | ايتاليک |
عنوان بخشها | B Nazanin | ۱۳ | پررنگ |
عنوان زير بخشها | B Nazanin | ۱۲ | پررنگ |
متن چکيده و واژگان کليدي | B Nazanin | ۱۱ | نازک |
متن اصلي | B Nazanin | ۱۲ | نازک |
زير نويس فارسي | B Nazanin | ۱۱ | نازک |
زير نويس لاتين | Times New Roman | ۹ | نازک |
عنوان جدولها، شکلها و نمودارها | B Nazanin | ۱۰ | پررنگ |
عنوان ستونهاي جدولها | B Nazanin | ۹ | پررنگ |
متن فارسي درون جدولها | B Nazanin | ۱۰ | نازک |
متن لاتين درون جدولها | Times New Roman | ۸ | نازک |
منابع و مراجع فارسي | B Nazanin | ۱۱ | نازک |
منابع ومراجع لاتين | Times New Roman | ۱۰ | نازک |
شماره صفحهها | B Nazanin | ۱۰ | پررنگ |
شكلها و نمودارها
هر شكل و نمودار بايد داراي شماره و عنوان (توضيح) باشد كه به صورت وسطچين در زير آن با قلم B Nazanin پررنگ و اندازة pt. 10 تايپ و به ترتيب از ۱ شمارهگذاري ميشود. نمودارها و شكلها ميتوانند به صورت رنگي و يا سياه و سفيد باشند ولي به گونهاي كه در صورت چاپ سياه و سفيد رنگها و جزييات آنها قابل تشخيص باشد. شكلها در داخل متن و در جايي كه به آنها ارجاع ميشود، درج گردند. ذكر واحد كميتها در شكلها الزامي است. در متن مقاله بايد به همة شكلها ارجاع شود. در تهية شكلها توجه كنيد كه اندازة اعداد، واژهها، كميتها و راهنماي منحنيها (legend) به قدر كافي بزرگ باشد تا پس از درج در مقاله، كاملاً واضح و خوانا باشند. هر شكل را با يك سطر خالي فاصله از متن پیش و پس از آن قرار دهيد. يك نمونه شكل در زير آمده است. (توجه شود كه خود شكلها و نمودارها نيز، همانند جدولها بايد در موقعيت وسطچين نسبت به دوسوی كاغذ قرار گيرند.)