سومین دوره از کنفرانس بین‌المللی مدلسازی اطلاعات ساخت با محوریت “توسعه اسناد ملی و بالادستی در زمینه BIM” در تاریخ 28، 29 و 30 مهر ۱۳۹۹ برگزار شد. به دلیل شیوع ویروس کرونا این دوره از کنفرانس به صورت آنلاین برگزار شد و خوشبختانه همچون ادوار قبل مورد استقبال گسترده مخاطبین این حوزه قرار گرفت. پنل‌های تخصصی، سخنرانی‌های کلیدی توسط اساتید داخلی و بین‌المللی، بیان تجربیات پیاده‌سازی BIM در پروژه‌های مختلف، ارائه مقالات علمی از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده در این کنفرانس بود.

در این دوره از کنفرانس، برنامه‌هایی شامل 16 سخنرانی کلیدی، 2 میزگرد تخصصی، 16 کارگاه آموزشی و ارائه 12 مقاله پژوهشی به صورت شفاهی، 16 مقاله به صورت پوستری به صورت همزمان در دو رویداد آنلاین برای علاقه‌مندان محترم برگزار گردید.

در روز نخست کنفرانس، برنامه افتتاحیه در رویداد یک با خوش‌آمدگویی و معرفی برنامه‌های کنفرانس از جانب دکتر مجتبی عزیزی به‌ عنوان مدیر کنفرانس آغاز شد و با سخنرانی کلیدی جناب آقایان دکتر مسعود شفیعی (رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران)، دکتر حسین تقدس (عضو هیئت علمی دانشگاه تهران) و دکتر مجتبی مغربی (عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد) ادامه پیدا کرد.

در ادامه برنامه‌های روز نخست در رویداد یک، دو سخنرانی کلیدی از جانب دکتر سعید بنی‌هاشمی و خانم دکتر پریسا نیکخو و دو کارگاه آموزشی توسط آقای دکتر محمدرضا علویپور و آقای مهندس آرمین خواجه بحری ارائه گردید و همزمان در رویداد دوم کنفرانس میز گردد تخصصی در صنعت نفت، گاز پتروشیمی با موضوع «بررسی وضعیت و ظرفیت‌های موجود در رابطه با دیجیتال سازی اطلاعات ساخت در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی» برگزار شد و در انتها 4 مقاله پژوهشی ارائه گردید.

برنامه روز دوم نیز مشابه روز اول اجرا شد. سخنرانان این روز، دکتر علی رستمی، دکتر Ioannis Brilakis، دکتر حمیدرضا عباسیان، دکتر وحید شاه حسینی، دکتر غزال راهب، مهندس میرعلی خادم موسوی، مهندس صالح دشتی، مهندس حسین خراشادیزاده، مهندس سعید دهقانی و مهندس سجاد جعفریان بودند. سخنرانی‌ها همزمان در دو رویداد موازی آنلاین انجام شد و شرکت کنندگان با استفاده از بخش Q&A به پرسش سوالات خود و دریافت پاسخ سخنران پرداختند. همچنین برگزاری میز گردد تخصصی در صنعت راه سازی با موضوع «بررسی ظرفیت‌های بومی‌سازی فن آوری‌های نوین در راه‌سازی کشور به کمک سیستم کنترل خودکار ماشین (Machine Control System)» با حضور فعالان این حوزه و ارائه 4 مقاله پژوهشی از دیگر برنامه‌های این روز بود.

و در روز پایانی سخنرانی جناب آقایان دکتر فرزاد پور رحیمیان، دکتر سید وحید فقیهی، دکتر دکتر مهدی روانشادنیا، دکتر Enrico Maggi، دکتر Richard Laing، دکتر محمدرضا ذاکر، دکتر عصمت اله نورزایی، مهندس قایم آریانی، مهندس نجمه بی تعب و مهندس جواد حمیدی ارائه گردید. سرانجام در اختتامیه کنفرانس آقای دکتر اقبال شاکری، دبیر کنفرانس ضمن تشکر از استقبال گسترده شرکت کنندگان و متخصصان، خاطرنشان فرمودند که با استفاده از فناوری BIM، می‌توان روی خط زمان‌بندی پروژه‌ها حرکت نمود و در پایان به این موضوع اشاره کردند که شایسته است نظام فنی و اجرایی کشور، وزارت راه و شهرسازی، شهرداری و نظام مهندسی به‌کمک یکدیگر، به یک اصول و مبانی دقیق از این فناوری برسند. از دیگر برنامه‌های مهم مراسم پایانی معرفی چهارمین جشنواره نشان تعالی BIM ایران توسط آقای دکتر فرهاد سعیدی مدیر برگزاری جشنواره بود که از برگزاری آن در سال آینده و همزمان با دور بعدی کنفرانس خبر داد. همچنین همزمان در رویداد دو کنفرانس، 4 مقاله پژوهشی دیگر ارائه گشت.

در مراسم اختتامیه، آقای مهندس پرویز قوامی‌نژاد، معاون نظام فنی و اجرایی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران، ضمن تشریح فرآیند تهیه دستورالعمل پیاده‌سازىBIM در نظام فنی و اجرایی کشور، از این دستورالعمل رونمایی کردند.

در ادامه برنامه از تمامی حامیان مالی و معنوی کنفرانس به ویژه دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران، سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران و همچنین از آقای مهندس دژآگاه مدیر عامل شرکت اقتصادی و مهندسی لوتوس به‌عنوان حامی سیمین کنفرانس، تقدیر و تشکر شد.

درنهایت، با برگزاری آزمون آنلاین ارتقاء پایه نظام مهندسی با حضور نماینده دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان طی دو روز متوالی، متقاضیان محترم با شرکت در آزمون و کسب نمره قبولی موفق به دریافت گواهینامه شرکت در دوره آموزشی جهت ارتقا پایه نظام مهندسی شدند.

خوش‌بختانه نظرسنجی کنفرانس، با رضایت حدود 90% شرکت‌­کنندگان نشان از سطح رضایت‌مندی قابل‌قبول کنفرانس امسال را داشته است. امید است با برگزاری پربارتر این کنفرانس در دوره‌های آتی، قدم موثری در پیشبرد رو به جلو وضعیت ساخت‌وساز کشور برداشته شود.

با توجه به نقش و جایگاه برگزاری کنفرانس‌های بین‌المللی در تبادل دانش و تجربه بین نهادهای حاکمیتی، کارفرمایان، پیمانکاران، مشاوران، پژوهشگران، اساتید دانشگاه و سایر فعالان حوزه BIM، در بیانیه پایانی کنفرانس سوم به برگزاری دوره‌ای این کنفرانس به صورت سالانه تأکید شد و به برگزارکنندگان و حامیان کنفرانس مأموریت داده شد برای برگزاری دور چهارم این کنفرانس بین‌المللی اقدام نمایند.

آخرین اخبار:

فهرست