چهارمین دوره از کنفرانس بین‌المللی مدلسازی اطلاعات ساخت با محوریت “ظرفیت‌ها، الزامات و تجارب BIM در پروژه‌های مختلف صنعت ساخت” در تاریخ 26، 27و 28 مهر 1400 برگزار شد. به دلیل شیوع ویروس کرونا این دوره از کنفرانس به صورت آنلاین برگزار شد و خوشبختانه همچون ادوار قبل مورد استقبال گسترده مخاطبین این حوزه قرار گرفت. پنل‌های تخصصی، سخنرانی‌های کلیدی توسط اساتید داخلی و بین‌المللی، بیان تجربیات پیاده‌سازی BIM در پروژه‌های مختلف، ارائه مقالات علمی از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده در این کنفرانس بود.

در این دوره از کنفرانس، برنامه‌هایی شامل 20 سخنرانی کلیدی، 8 میزگرد تخصصی، 17 کارگاه آموزشی و ارائه 12 مقاله پژوهشی به صورت شفاهی، 16 مقاله به صورت پوستری به صورت همزمان در سه رویداد آنلاین برای علاقه‌مندان محترم برگزار گردید.

در روز نخست کنفرانس، برنامه افتتاحیه در رویداد یک با خوش‌آمدگویی و معرفی برنامه‌های کنفرانس از جانب دکتر مجتبی عزیزی به‌ عنوان مدیر کنفرانس آغاز شد و با سخنرانی کلیدی جناب آقایان مهندس حامد مانی‌فر (مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان)، دکتر مسعود شفیعی (رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران) و مهندس امیر صفیری (مشاور و متخصص BIM در پروژه‌های زیرساخت سوئیس) ادامه پیدا کرد.

در ادامه برنامه‌های روز نخست در رویداد یک، سه سخنرانی کلیدی از جناب آقایان دکتر محمدرضا علویپور، مهندس افشین اصولی و دکتر محمد شکرچی‌زاده ارائه گردید. همزمان در دو رویداد موازی دیگر کنفرانس سه میز گردد تخصصی با موضوعات «تشریح سند چشم‌انداز و برنامه بلندمدت پیاده‌سازی BIM در پروژه‌های عمرانی تهران و دستورالعمل‌های اجرایی آن»، «فرصت­‌ها و چالش­‌های پیاده­‌سازی BIM در پروژه‌­های صنعت پتروشیمی» و «کنترل خودکار نقشه‌های معماری در فرآیند صدور پروانه شهرداری تهران با استفاده از مدل‌سازی اطلاعات ساخت (BIM)» برگزار شد. و در انتها سه کارگاه آموزشی توسط خانم دکتر Kherun Nita Ali، آقای دکتر Paul Coates و آقای مهندس مهدی برومند ارائه گردید.

برنامه روز دوم نیز مشابه روز اول اجرا شد. سخنرانان این روز، دکتر Jack Cheng، مهندس سینا رمضانیان، مهندس حسین خراشادی‌زاده، مهندس مهدی خیری، مهندس عارف گرزین مطاعی، مهندس قاسم آریانی، دکتر مجتبی مغربی، دکتر محمدصالح دشتی، دکتر سعید رکوعی، مهندس امیر کرمی، دکتر فرزاد پوررحیمیان، دکتر Fonbeyin Henry Abanda، دکتر حمید آلادپوش و مهندس بابک واحدی بودند. سخنرانی‌ها همزمان در سه رویداد موازی آنلاین انجام شد و شرکت کنندگان با استفاده از بخش Q&A به پرسش سوالات خود و دریافت پاسخ سخنران پرداختند. همچنین چهار میز گردد تخصصی با موضوعات «طراحی تا بهره‌برداری کارخانه‌های هوشمند، با نگاهی به انقلاب صنعتی چهارم»، «نیازسنجی، بررسی ظرفیت‌ها و الزامات پیاده‌سازی BIM در پروژه‌های بهداشت و درمان»، «چالش‌ها و تجربیات پیاده‌سازیBIM  در پروژه‌های آب و آبفا» و «ظرفیت­‌ها و چالش‌­های تحول دیجیتال در طرح­های توسع‌ه­ای بالادستی صنعت نفت و گاز با تمرکز بر تجربیات پیاده‌­سازی BIM در طرح توسعه میدان نفتی آزادگان» با حضور مدیران ارشد و فعالان این حوزه برگزار شد.

و در روز پایانی سخنرانی دکتر محسن کلانتری، دکتر Samuel Egwunatum، دکتر آرش قشمی، مهندس قاسم آریانی، مهندس سجاد جعفریان، مهندس شایان حجت پناه، دکتر عصمت‌اله نورزایی، مهندس امیرحسین میرکوشش ارائه گردید. همچنین یک میز گردد تخصصی با موضوع «بکارگیری BIM و ثبت اطلاعات هوشمند در فرآیندهای کنترلی شهرداری‌ها» برگزار شد. و به طور همزمان در رویداد سوم از 12 مقاله پژوهشی ارائه شفاهی صورت گرفت.

سرانجام در اختتامیه کنفرانس یک میز گردد تخصصی با موضوع «بررسی اسناد بالادستی و ظرفیت­‌های قانونی توسعه BIM در کشور» با حضور آقای دکتر اقبال شاکری (دبیر کنفرانس و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی)، آقای دکتر مجتبی عزیزی (مدیر و دبیر علمی کنفرانس)، دکتر محمد شکرچی‌زاده (رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی)، مهندس حامد مانی‌فر (مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان) و مهندس پرویز قوامی‌نژاد (معاون نظام فنی و اجرایی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران) به این موضوع اشاره کردند که شایسته است نظام فنی و اجرایی کشور، وزارت راه و شهرسازی و نظام مهندسی به‌ کمک یکدیگر، به یک اصول و مبانی دقیق از این فناوری برسند.

در ادامه برنامه از تمامی حامیان مالی و معنوی کنفرانس به ویژه دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران، و همچنین شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی(حامی زرین)، شرکت ویستا فراز (حامی سیمین)، شرکت مشهد بیم (حامی برنز) تقدیر و تشکر شد.

 

همچنین در این دوره از کنفرانس مسابقه‌ای تحت عنوان «ماراتون برنامه‌نویسی در دنیای BIM» برگزار گردید. این ماراتون که برای اولین بار در ایران و همزمان با چهارمین کنفرانس بین‌المللی BIM برگزار شد، با استقبال خوبی روبرو شد و سه شرکت کننده برتر به عنوان برگزیدگان معرفی شده و هدیه نقدی به جناب آقای مهندس امیر حکیم، نفر برتر ماراتون اهدا گردید. از تمامی عوامل برگزاری این ماراتون به ویژه جناب آقایان مهندس حسین موسوی، مهندس سعید دهقانی، مهندس قاسم آریانی و سرکار خانم مهندس لعیا درفشی بابت زحمات بی‌دریغ‌شان در برگزاری این ماراتون کمال تشکر را داریم.

درنهایت، با برگزاری آزمون آنلاین ارتقاء پایه نظام مهندسی با حضور نماینده دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان طی دو روز متوالی، متقاضیان محترم با شرکت در آزمون و کسب نمره قبولی موفق به دریافت گواهینامه شرکت در دوره آموزشی جهت ارتقا پایه نظام مهندسی شدند.

خوش‌بختانه نظرسنجی کنفرانس، با رضایت حدود 90% شرکت‌­کنندگان نشان از سطح رضایت‌مندی قابل‌قبول کنفرانس امسال را داشته است. امید است با برگزاری پربارتر این کنفرانس در دوره‌های آتی، قدم موثری در پیشبرد رو به جلو وضعیت ساخت‌وساز کشور برداشته شود.

با توجه به نقش و جایگاه برگزاری کنفرانس‌های بین‌المللی در تبادل دانش و تجربه بین نهادهای حاکمیتی، کارفرمایان، پیمانکاران، مشاوران، پژوهشگران، اساتید دانشگاه و سایر فعالان حوزه BIM، در بیانیه پایانی کنفرانس چهارم به برگزاری دوره‌ای این کنفرانس به صورت سالانه تأکید شد و به برگزارکنندگان و حامیان کنفرانس مأموریت داده شد برای برگزاری دور پنجم این کنفرانس بین‌المللی اقدام نمایند.

آخرین اخبار:

فهرست